Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lam mørbrad med persillerotkrem

Lam mørbrad med persillerotkrem

Ingredienser

porsjoner

Grønn persillerotkrem:

  • 1 kg persillerot
  • 1 bunt bladpersille uten stilker, ca 20 gram
  • 0,5 dl olivenolje
  • 50 g smør
  • 1 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Stekte persillerøtter:

  • 250 g persillerot
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt

Nøttesmør:

  • 100 g smør
  • 50 g grovhakkede hasselnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Norsk lam er i verdensklasse, og et av de aller møreste stykkene er mørbrad. Servert med persillerotkrem, stekte persillerøtter og et deilig nøttesmør blir dette garantert en fulltreffer!

En herlig smakfull rett med norsk lam og gode grønnsaker. Saftig lam mørbrad servert med grønn persillerotkrem og gyllenbrune persillerotstaver. Nam!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Grønn persillerotkrem:

  • 1 kg persillerot
  • 1 bunt bladpersille uten stilker, ca 20 gram
  • 0,5 dl olivenolje
  • 50 g smør
  • 1 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Stekte persillerøtter:

  • 250 g persillerot
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts sukker
  • 0,5 ts salt

Nøttesmør:

  • 100 g smør
  • 50 g grovhakkede hasselnøtter
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Anrett lammemørbrad i skiver på tallerkener med persillerotkrem, stekte persillerøtter og nøttesmør. Pynt gjerne med litt frisk timian eller andre urter. 

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Ett lammelår – fire middager

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB11 26.04.2025 18:32:18 handleliste stengt