Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammebiff med salsa verde

Lammebiff med salsa verde

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 450 g flatbiff av lam eller mørbrad
  • 2 ss smør , til steking
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt pepper

Bønner:

  • 2 dl hvite bønner (tørre)

Salsa verde:

  • 1 bunt bladpersille
  • 2 båter hvitløk
  • 3 ss frisk mynte
  • 1 ss kapers
  • 2 stk. ansjosfilet
  • 2 ts sennep
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1,5 dl nøytral olje
  • 2 ss parmesan
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ts salt , til kokevann

Grønnsaker:

  • 16 stk. rød cherrytomat
  • 12 stk. frisk grønn asparges
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 658 kcal
Fett 44 g
Protein 38 g
Karbohydrater 23 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Midt på innsiden av lammelåret sitter flatbiffen. Avhengig av størrelsen på lammelåret, veier flatbiffen ca. 300-500 gram. En fantastisk liten biffstek som smelter på tunga. Passer perfekt til å dele opp i flere små biffer. Her sammen med grønnsaker og en deilig Salsa verde.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 450 g flatbiff av lam eller mørbrad
  • 2 ss smør , til steking
  • 1 ts salt
  • 1 ts malt pepper

Bønner:

  • 2 dl hvite bønner (tørre)

Salsa verde:

  • 1 bunt bladpersille
  • 2 båter hvitløk
  • 3 ss frisk mynte
  • 1 ss kapers
  • 2 stk. ansjosfilet
  • 2 ts sennep
  • 1 ss hvitvinseddik
  • 1,5 dl nøytral olje
  • 2 ss parmesan
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ts salt , til kokevann

Grønnsaker:

  • 16 stk. rød cherrytomat
  • 12 stk. frisk grønn asparges
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 658 kcal
Fett 44 g
Protein 38 g
Karbohydrater 23 g

Slik gjør du

Legg hvite bønner i vann ca. 10 timer før du skal koke dem.

Du får også kjøpt hermetiske kokte bønner på butikken. Bruker du disse bør de skylles før bruk.
trinn du kan merke av

Server saftige lammebiffer med hvite bønner, cherrytomater, asparges og salsa verde.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Ett lammelår – fire middager

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 24.11.2024 07:25:09