Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammecarré med pære- og blåbærsalsa

Lammecarré med pære- og blåbærsalsa

Ingredienser

porsjoner

Pære- og blåbærsalsa:

  • 3 stk. pære
  • 3 ss eplesyltetøy eller most
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 1 ss finhakket frisk rosmarin
  • 1 ss finhakket frisk mynte
  • 1 dl sirup av blåbær
  • 2 ss søt chilisaus
  • 1 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 2 ss tabasco
  • 6 ss eplecidereddik
  • 0,5 dl nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Sellerirotpuré:

  • 600 g sellerirot
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts nykvernet pepper

Grønnsaker:

  • 300 g baby gulrot
  • 12 stk. frisk grønn asparges
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1042 kcal
Fett 70 g
Protein 61 g
Karbohydrater 31 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

I VM i grilling 2007 i USA tok et norsk lag bronse. Med på laget var to av gutta fra Opplysningskontoret for egg og kjøtt, så du kan trygt si vi er stolte av både dem og bronseretten. På menyen sto lammecarré med pære- og blåbærsalsa. Men ikke la deg skremme, dette er en rett det er fullt mulig å grille hjemme.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Pære- og blåbærsalsa:

  • 3 stk. pære
  • 3 ss eplesyltetøy eller most
  • 1 ss finhakket frisk timian
  • 1 ss finhakket frisk rosmarin
  • 1 ss finhakket frisk mynte
  • 1 dl sirup av blåbær
  • 2 ss søt chilisaus
  • 1 ss søt soyasaus (ketjap manis)
  • 2 ss tabasco
  • 6 ss eplecidereddik
  • 0,5 dl nøytral olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Sellerirotpuré:

  • 600 g sellerirot
  • 2 dl melk
  • 2 ss smør
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts nykvernet pepper

Grønnsaker:

  • 300 g baby gulrot
  • 12 stk. frisk grønn asparges
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1042 kcal
Fett 70 g
Protein 61 g
Karbohydrater 31 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server resten av pære- og blåbærsalsa som saus.

Du behøver ikke å grille pærene først. Du kan også tilsette litt flytende røykaroma for å få røyksmak på salsaen.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB12 14.12.2024 20:55:59