Hopp til hovedinnhold
matprat logo
LAMMECARRÉ MED TIMIANSMØR

Lammecarré med timiansmør

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. lammecarré (á 350 gram)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 4 båter hvitløk

Timiansmør:

  • 200 g romtemperert smør
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Glaserte rotgrønnsaker:

  • 4 stk. gulrot
  • 4 stk. persillerot
  • 1 stk. sellerirot
  • 1 ts salt
  • 2 ss smør
  • 2 ss honning
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1033 kcal
Fett 84 g
Protein 38 g
Karbohydrater 23 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lammecarrè er et av de aller edleste stykkene av lam. Servert sammen med glaserte rotgrønnsaker og timiansmør er dette som ekte festmat å regne. Enkelt og utrolig godt. 

Lammecarré er et av de aller edleste stykkene av lam. Norsk lammecarré servert sammen med glaserte rotgrønnsaker og timiansmør er skikkelig ekte festmat. Enkelt og utrolig godt. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. lammecarré (á 350 gram)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss margarin til steking
  • 4 båter hvitløk

Timiansmør:

  • 200 g romtemperert smør
  • 2 ss finhakket frisk timian
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Glaserte rotgrønnsaker:

  • 4 stk. gulrot
  • 4 stk. persillerot
  • 1 stk. sellerirot
  • 1 ts salt
  • 2 ss smør
  • 2 ss honning
  • 2 ss finhakket bladpersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1033 kcal
Fett 84 g
Protein 38 g
Karbohydrater 23 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Ny kokk i MatPrat: Ole disker opp med lammesadel, krema kål og sjokksylting

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB12 14.11.2024 23:11:21