Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammefilet med sopp og ristede småpoteter

Lammefilet med sopp

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av lam
  • 0,5 ts salt (evt.maldonsalt)
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 2 stilker frisk rosmarin
  • 2 ss smør til steking

Stekte småpoteter:

  • 800 g småpoteter
  • 2 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt (evt.maldonsalt)

Sopp:

  • 400 g skogsopp
  • 2 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt (evt.maldonsalt)
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 2 stilker frisk rosmarin

Saus:

  • 6 dl vann /stekesjy
  • 1,5 ss maisenna
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 584 kcal
Fett 27 g
Protein 48 g
Karbohydrater 34 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lammefilet er nydelig mat. Er du så heldig å ha skogsopp i tillegg kan du lage gourmetmat på enkelt vis. Dette er norsk mat på sitt beste!

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av lam
  • 0,5 ts salt (evt.maldonsalt)
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 2 stilker frisk rosmarin
  • 2 ss smør til steking

Stekte småpoteter:

  • 800 g småpoteter
  • 2 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt (evt.maldonsalt)

Sopp:

  • 400 g skogsopp
  • 2 ss smør til steking
  • 0,5 ts salt (evt.maldonsalt)
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 2 stilker frisk rosmarin

Saus:

  • 6 dl vann /stekesjy
  • 1,5 ss maisenna
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 584 kcal
Fett 27 g
Protein 48 g
Karbohydrater 34 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Istedet for ytrefilet av lam (lammefilet) kan du også bruke fårefilet.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 22.11.2024 06:06:01