Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammefilet med urtefylte sjampinjonger og röstipotet

Lammefilet med urtefylte sjampinjonger

Ingredienser

porsjoner

Urtefylte sjampinjonger:

  • 12 stk. store aromasopp
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 stk. finhakket løk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 50 g skoldede mandler
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • saft og finrevet skall av 0,5 stk. sitron
  • 3 ss finhakket bladpersille
  • 4 stilker hakket frisk timian
  • 2 stilker hakket frisk rosmarin
  • 0,5 stk. finhakket vårløk
  • 3 ss smør

Rösti:

  • 6 stk. potet
  • 1 stk. løk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør

Saus:

  • 2,5 dl lammekraft
  • 1 ss soyasaus
  • 0,5 dl rødvin
  • 1 ss maisenna
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 700 kcal
Fett 42 g
Protein 55 g
Karbohydrater 21 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ytrefileten er en av de mest ettertraktede delene av lammet. Mør, smakfull og delikat er den manges førstevalg når noe stort skal markeres. Fileten passer utmerket sammen med andre kraftige smaker som for eksempel sopp og rødvinssaus. 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Urtefylte sjampinjonger:

  • 12 stk. store aromasopp
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 stk. finhakket løk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 50 g skoldede mandler
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • saft og finrevet skall av 0,5 stk. sitron
  • 3 ss finhakket bladpersille
  • 4 stilker hakket frisk timian
  • 2 stilker hakket frisk rosmarin
  • 0,5 stk. finhakket vårløk
  • 3 ss smør

Rösti:

  • 6 stk. potet
  • 1 stk. løk
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør

Saus:

  • 2,5 dl lammekraft
  • 1 ss soyasaus
  • 0,5 dl rødvin
  • 1 ss maisenna
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 700 kcal
Fett 42 g
Protein 55 g
Karbohydrater 21 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Kokte eller ovnsstekte poteter smaker også godt til denne retten.

Server lammefilet i skiver med urtefylte sjampinjonger og röstipoteter.

Istedet for ytrefilet av lam (lammefilet) kan du også bruke fårefilet.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 21.12.2024 13:54:10