Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammegryte fra Nepal - Lamb tarkari

Lammegryte fra Nepal - Lamb Tarkari

Ingredienser

porsjoner
  • Ca. 800 g benfritt lammekjøtt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss malt gurkemeie
  • 1 ts salt
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 stk. laurbærblad
  • 5 stk. hel kardemomme
  • 1 stk. hel kanel
  • 5 stk. hel nellik
  • 2 stk. hakket løk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 ss karve
  • 1 ss malt koriander
  • 1 ts chilipulver
  • 0,5 ts malt muskat
  • 2 dl matyoghurt
  • 3 dl kjøttbuljong (utblandet) av lam
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det nepalske kjøkken er sterkt påvirket av det indiske. Kjøtt tilberedes med mange forskjellige krydder i en tykk currysaus servert med ris. I høyfjellene i Nepal beregnes lengre koketid, siden vannet koker på langt under 100 grader! 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • Ca. 800 g benfritt lammekjøtt
  • 1 ts pepper
  • 1 ss malt gurkemeie
  • 1 ts salt
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 2 stk. laurbærblad
  • 5 stk. hel kardemomme
  • 1 stk. hel kanel
  • 5 stk. hel nellik
  • 2 stk. hakket løk
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 1 ss finhakket frisk ingefær
  • 1 ss karve
  • 1 ss malt koriander
  • 1 ts chilipulver
  • 0,5 ts malt muskat
  • 2 dl matyoghurt
  • 3 dl kjøttbuljong (utblandet) av lam
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Pynt med hakket fersk koriander og server med ris og eller brød, for eksempel roti ­indisk brød.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB13 24.04.2025 10:54:57 handleliste stengt