Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammegryte med dill og skogens gull

Lammegryte med dill og skogens gull

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g lammeskav eller strimlet lammekjøtt
  • 1 stk. løk i grove biter
  • 2 ss margarin /olje til steking
  • 300 g kantarell eller annen sopp
  • 2 dl hvitvin eller eplemost/eplejuice
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 bunt frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 656 kcal
Fett 52 g
Protein 32 g
Karbohydrater 7 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Årets ferske lammekjøtt og kantareller er to av høstens beste ingredienser, og i samme gryte må det bare bli godt! Med lammeskav eller tynne strimler av lammekjøtt har du denne deilige retten ferdig på rekordtid.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 600 g lammeskav eller strimlet lammekjøtt
  • 1 stk. løk i grove biter
  • 2 ss margarin /olje til steking
  • 300 g kantarell eller annen sopp
  • 2 dl hvitvin eller eplemost/eplejuice
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 bunt frisk dill
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 656 kcal
Fett 52 g
Protein 32 g
Karbohydrater 7 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server gryten med tyttebær og kokte poteter eller godt brød.

Kantareller kan godt byttes ut med annen sopp som for eksempel aromasopp eller østerssopp. Annen vill sopp egner seg også. Har du tørket sopp, kan du bløtlegge den i varmt vann noen minutter og ha dem direkte i gryten. Bløtleggingsvannet gir ekstra smak.
Dypfryst lammeskav får du kjøpt i velassorterte matbutikker. Spør eventuelt i kjøttdisken om de kan lage det for deg, eller lag det selv. Det er lettest å få tynne og fine skiver dersom kjøttet er halvfryst. Bruk stek eller bog, og skjær eller skav av skiver 1-4 millimeter tykke.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 10:19:59