Hopp til hovedinnhold
matprat logo
LAMMEKJØTTBOLLER I TOMATSAUS

Lammekjøttboller i tomatsaus

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg kjøttdeig av lam
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 3 ss griljermel
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 ts tørket oregano
  • 2 stk. egg
  • 0,5 dl olivenolje til steking
  • 2 ss hakket bladpersille til servering

Tomatsaus:

  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 stk. grønn paprika i strimler
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 glass tørr hvitvin (evt. vann)
  • 4 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ts sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 647 kcal
Fett 52 g
Protein 31 g
Karbohydrater 9 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Små, delikate kjøttboller er selvsagte på tapas- eller mezebordet. Med lammekjøttdeig får kjøttbollene ekstra mye smak. Mengden hvitløk og krydder kan du godt justere og variere ut fra egen smak og lyst. Godt blir det uansett! 

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg kjøttdeig av lam
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 3 ss griljermel
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 ts tørket oregano
  • 2 stk. egg
  • 0,5 dl olivenolje til steking
  • 2 ss hakket bladpersille til servering

Tomatsaus:

  • 1 stk. finhakket løk
  • 1 båt hakket hvitløk
  • 1 stk. grønn paprika i strimler
  • 1 boks hakkede hermetiske tomater
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 glass tørr hvitvin (evt. vann)
  • 4 dl hønsebuljong (utblandet)
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper
  • 1 ts sukker
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 647 kcal
Fett 52 g
Protein 31 g
Karbohydrater 9 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 21.12.2024 17:33:17