Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammekraft

Lammekraft

Ingredienser

1  porsjoner

Denne oppskriften gir ca. 2,5 l kraft.

  • 2,5 kg kraftbein (lam)
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 200 g sellerirot
  • 0,5 stk. purre
  • 1 ts hel pepper
  • 1 bunt friske urter (timian, laurbærblad og selleristang i purreblad, bundet med hyssing)
  • 2 stk. laurbærblad
  • 3 l vann

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En god hjemmelaget lammekraft er alfa-omega når du skal lage en god saus, suppe eller gryte med lammekjøtt. Det er enkelt å få til, men krever noen timers koketid. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

Denne oppskriften gir ca. 2,5 l kraft.

  • 2,5 kg kraftbein (lam)
  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 200 g sellerirot
  • 0,5 stk. purre
  • 1 ts hel pepper
  • 1 bunt friske urter (timian, laurbærblad og selleristang i purreblad, bundet med hyssing)
  • 2 stk. laurbærblad
  • 3 l vann

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Lammekraft 1
Lammekraft 2
Lammekraft 3
Lammekraft 4
Lammekraft 5
For å få en fyldigere kraft som er enda rikere på smak kan du koke kraften ytterligere etter at ben og andre smaksgivende ingredienser er silt fra. Mange velger å koke kraften så lenge at halvparten av vannmengden fordamper. Man ender da opp med noe man på kokkenes fagspråk kaller «glace». Koker man bort 1/3 av vanninnholdet kaller man kraften for en demi-glace.
Under koking smelter mesteparten av fettet i kjøttet ut i kraften. Når kraften er avkjølt, danner det seg et fettlokk som er enkelt å ta av.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12428, server:MP-PRD-WEB14 15.12.2024 17:51:45