Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammelår i kokegrop

Lammelår i kokegrop

Ingredienser

15  porsjoner
  • 2 stk. lammelår
  • 1 beger seterrømme
  • 2 ss sitronsaft
  • 4 båter hakket hvitløk
  • 4 ss hakket frisk timian
  • 3 ts salt
  • 2 ts kvernet sort pepper
  • 6 stk. bjørkeblader
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 673 kcal
Fett 46 g
Protein 64 g
Karbohydrater 1 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Kokegrop er en eldgammel kokemetode hvor du koker kjøttet i en grop i bakken. Mer naturlig kjele for tilberedning skal du lete lenge etter. En kokegrop består av et hull i bakken, et bål, noen runde steiner og torv på toppen.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

15  porsjoner
  • 2 stk. lammelår
  • 1 beger seterrømme
  • 2 ss sitronsaft
  • 4 båter hakket hvitløk
  • 4 ss hakket frisk timian
  • 3 ts salt
  • 2 ts kvernet sort pepper
  • 6 stk. bjørkeblader
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 673 kcal
Fett 46 g
Protein 64 g
Karbohydrater 1 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek. Du kan også tilberede saltet lammelår på samme måte, men da må du ikke salte vannet. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 22.11.2024 01:01:30