Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammelår på italiensk

Lammelår på italiensk

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1 stk. lammelår , ca. 2,5 kg
  • 3 ss ferskpresset appelsin
  • 6 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 6 båter hvitløk
  • 1 bunt frisk rosmarin
  • 1 stk. sitron
  • 1 stk. appelsin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

På nesten alle kjøkken i Italia er det stort fokus på kjærlighet til den enkelte råvares fortreffelighet. Ved å bruke harmonerende smaker som hvitløk, rosmarin og appelsin til lammelåret får man en nydelig lammesmak som lett fører til sprudlende matglede. Provare italiano!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1 stk. lammelår , ca. 2,5 kg
  • 3 ss ferskpresset appelsin
  • 6 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 6 båter hvitløk
  • 1 bunt frisk rosmarin
  • 1 stk. sitron
  • 1 stk. appelsin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Sett mange gode tilbehør på bordet. For eksempel fennikkelsalat, oliven og godt brød.

I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek. Du kan også tilberede saltet lammelår på samme måte, men da må du ikke salte vannet. 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB13 27.04.2025 02:25:45 handleliste stengt