Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammemedaljonger på grill

Lammemedaljonger på grill

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av lam
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 båter hvitløk
  • 6 skiver mozzarella
  • 2 stk. plommetomat
  • 12 blader frisk basilikum
  • 1 stk. sitron
  • 1 pk feldsalat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 220 kcal
Fett 10 g
Protein 30 g
Karbohydrater 2 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig lammemedaljong er helgematen sin det. Medaljonger tar man fra ytrefileten som er noe det møreste kjøttet du kan kommer bort i. Kjøttet er smakfullt og kan kombineres med de fleste smaker og krydder. Den syrlige smaken hos tomat kombinert med ost gjør dette til en nydelig hovedrett av lam.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet av lam
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ss balsamicoeddik
  • 2 båter hvitløk
  • 6 skiver mozzarella
  • 2 stk. plommetomat
  • 12 blader frisk basilikum
  • 1 stk. sitron
  • 1 pk feldsalat
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 220 kcal
Fett 10 g
Protein 30 g
Karbohydrater 2 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Retten kan også lages i stekepanne og stekes ferdig i stekeovnen på 125 °C i ca 8 minutter.

Istedet for ytrefilet av lam (lammefilet) kan du også bruke fårefilet.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB15 12.12.2024 12:35:22