Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammesadel med bønnegryte

Lammesadel med bønnegryte

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. lammesadel à ca 1.5 kg
  • 100 g smør
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 4 kvister frisk timian
  • 3 kvister frisk rosmarin
  • 0,5 stk. appelsin

Bønnegryte:

  • 200 g hvite bønner (tørre)
  • 2 stk. rødløk i skiver
  • 6 stk. tomat i skiver
  • 3 båter grovhakkede hvitløk
  • 3 stk. laurbærblad
  • 4 kvister frisk rosmarin eller 2 ts tørket
  • 1 dl olivenolje
  • 1 dl hvitvin eller eplejuice
  • 3 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1496 kcal
Fett 108 g
Protein 84 g
Karbohydrater 37 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Skal du trå til med en imponerende gjestemiddag, er helstekt lammesadel et ypperlig valg. Sammen med en herlig greskinspirert bønnegryte er dette smakfull gjestemat av ypperste sort.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. lammesadel à ca 1.5 kg
  • 100 g smør
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 4 kvister frisk timian
  • 3 kvister frisk rosmarin
  • 0,5 stk. appelsin

Bønnegryte:

  • 200 g hvite bønner (tørre)
  • 2 stk. rødløk i skiver
  • 6 stk. tomat i skiver
  • 3 båter grovhakkede hvitløk
  • 3 stk. laurbærblad
  • 4 kvister frisk rosmarin eller 2 ts tørket
  • 1 dl olivenolje
  • 1 dl hvitvin eller eplejuice
  • 3 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1496 kcal
Fett 108 g
Protein 84 g
Karbohydrater 37 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Appelsinen tilfører god smak bare ved å være tilstede i ovnen under steking. For å få mer appelsinsmak kan du presse appelsinsaft over kjøttet ved servering.
Steketiden på lammesadel varierer etter størrelse, men en normalt stor lammesadel vil være ferdig etter ca. 1 times steking ved 175 °C. Vent med å sette lammesadelen i ovnen til det gjenstår 1 time på steketiden på bønnegryten. Både bønnegryten og lammesadelen har godt av å hvile i noen minutter før det skal spises.


Server lammesadelen med den varme bønnegryta og press gjerne litt appelsinsaft over kjøttet ved servering.    

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 23.11.2024 16:42:11