Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lammestek i gryte med rotgrønnsaker

Lammestek i gryte med rotgrønnsaker

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1 kg lammebog eller flatbiff
  • 4 båter hvitløk
  • 3 stilker frisk rosmarin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 800 g potet
  • 600 g kålrot
  • 5 stk. gulrot
  • 1 stk. purre
  • 2 dl hvitvin eller rødvin
  • 3 ss honning
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl lammekraft eller buljong
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1052 kcal
Fett 48 g
Protein 83 g
Karbohydrater 58 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Legg lammestek i en gryte sammen med grønnsaker, urter og vin, ha lokk på gryta og sett den inn i ovnen. Lammesteken gjør seg nærmest selv, og resultatet blir både saftig, mørt og smakfullt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 1 kg lammebog eller flatbiff
  • 4 båter hvitløk
  • 3 stilker frisk rosmarin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 800 g potet
  • 600 g kålrot
  • 5 stk. gulrot
  • 1 stk. purre
  • 2 dl hvitvin eller rødvin
  • 3 ss honning
  • 2 ss soyasaus
  • 2 ss hvetemel
  • 3 dl lammekraft eller buljong
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1052 kcal
Fett 48 g
Protein 83 g
Karbohydrater 58 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Utbeining av lammelår
Utbeining av lammelår
Utbeining av lammelår

Usikker på hvilken honning du skal velge? Vi heier på norske produsenter - velg norsk honning når du har mulighet. I tillegg finnes det utallige typer å velge i. Lær mer om honning og smak!

Skjær kjøttet i fine skiver, og anrett kjøtt og grønnsaker i dype skåler eller på serveringsfat. Ha litt saus over og server resten av sausen i en skål ved siden av. Pynt eventuelt med friske urter. 

Lammestek i gryte med rotgrønnsaker

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB15 14.11.2024 23:11:30