Hopp til hovedinnhold
matprat logo
LAMMESTEK MED SITRON, HVITLØK OG ROTGRØNNSAKER

Surret lammestek med rotgrønnsaker

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. lammestek uten ben, ca. 1.5 kilo
  • 3 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør
  • 3 dl vann (eller hvitvin)

Grønnsaker:

  • 3 stk. gulrot
  • 3 stk. pastinakk
  • 12 stk. potet
  • 2 stk. hvitløk
  • 2 stk. sitron
  • 2 kvister frisk rosmarin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 582 kcal
Fett 28 g
Protein 54 g
Karbohydrater 25 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (7)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En surret lammestek  gjør seg nærmest selv i stekeovnen. Fyll formen med steken, rotgrønnsaker, hvitløk, poteteter og halve sitroner. Etter noen timer er resultatet fantastiske smaker og et supert måltid.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

6  porsjoner
  • 1 stk. lammestek uten ben, ca. 1.5 kilo
  • 3 ts salt
  • 1 ts pepper
  • 2 ss smør
  • 3 dl vann (eller hvitvin)

Grønnsaker:

  • 3 stk. gulrot
  • 3 stk. pastinakk
  • 12 stk. potet
  • 2 stk. hvitløk
  • 2 stk. sitron
  • 2 kvister frisk rosmarin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 582 kcal
Fett 28 g
Protein 54 g
Karbohydrater 25 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
En stek som veier mer enn 2,5 kg trenger du ikke å brune i stekepanne først. Steken vil få sin bruning og farge i stekeovnen, siden den står over lengre tid.
Ta vare på stekesjyen. Den er full av god smak og passer ypperlig som saus.

Server gjerne lammesteken med stekesjyen og en god ripsgelé.

I denne oppskriften kan du gjerne bruke fårestek i stedet for lammestek. Du kan også tilberede saltet lammelår på samme måte, men da må du ikke salte vannet. 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Ett lammelår – fire middager

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 22.12.2024 06:03:05