Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Langtidsstekt lammelår

Langtidsstekt lammelår

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1 stk. lammelår (ca. 2 1/2 kg)
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 3 båter hvitløk
  • 4 kvister frisk rosmarin
  • 3 stk. gulrot
  • 500 g sellerirot
  • 2 stk. løk
  • 3 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 502 kcal
Fett 31 g
Protein 49 g
Karbohydrater 4 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Det er ikke alltid det frister å hoppe over turen for å passe på at lammesteken ikke blir for mye stekt! Da er det genialt å sette steken i ovnen på lav temperatur, mens du gjør det du har lyst til. For å få en fin stekeskorpe på kjøttet, er det lurt å gi steken en runde under grillelementet i ovnen før videre steking.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1 stk. lammelår (ca. 2 1/2 kg)
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 3 båter hvitløk
  • 4 kvister frisk rosmarin
  • 3 stk. gulrot
  • 500 g sellerirot
  • 2 stk. løk
  • 3 dl vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 502 kcal
Fett 31 g
Protein 49 g
Karbohydrater 4 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Ta gjerne ut isbeinet, og eventuelt lårbeinet på lammelåret før du skal steke det. Da blir det lettere å skjære opp pene skiver til servering. Les mer om utbeining av lammelår trinn for trinn.

Når steketermometeret viser 65 °C etter 5-6 timer er steken medium, og på 70 °C er den medium pluss. Lammesteken er gjennomstekt på 75 °C. Her kan du lese mer om langtidssteking av lammelår.    

Bruschetta med lammestek

... og du, ble det rester etter lammemiddagen? Lag deilig bruschetta med lammestek, eller sjekk ut noen av de andre gode tipsene vår  til hva du kan lage med rester av lammelåret eller lammesteken.

Eller lurer du på hva annet godt du kan lage av sesongens deilige råvarer? Sjekk ut vår sesong-side! Der finner du alltid våre håndplukkede favoritter med smaken av sesongen vi er i, sånn at det skal være litt lettere for deg å nyte de norske råvarene når de er på sitt beste, året rundt<3.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 21:38:10