Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lefser med lam fra etiopia

Lefser med lam

Ingredienser

porsjoner

Injera (lefser):

  • 500 g hvetemel
  • 500 g byggmel
  • 0,5 stk. gjær
  • 1 ts salt
  • 1 l vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 837 kcal
Fett 5 g
Protein 28 g
Karbohydrater 155 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En morsom rett som kan minne litt om fajitas, men som har sitt opphav i Etiopia.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Injera (lefser):

  • 500 g hvetemel
  • 500 g byggmel
  • 0,5 stk. gjær
  • 1 ts salt
  • 1 l vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 837 kcal
Fett 5 g
Protein 28 g
Karbohydrater 155 g

Slik gjør du

  1. Injera: Bland ingrediensene til surdeig en dag i forveien. Ha i tilstrekkelig vann til at det blir en passende bløt røre. Stek lefser i stekepanne. Hell i røre slik at injeraen blir en halv centimeter tykk. Stekes på en side under lokk i 1-2 minutter. Beregn 3-4 lefser per person. Injeraene legges utover på et stort fat.
  2. Beg tebs: Skjær kjøtt, løk og chili i små biter. Finhakk rosmarin og ingefær. Stekes under lokk til kjøttet er mørt. Smak til med salt. Serveres til lefsene.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB14 21.12.2024 15:36:56