Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kyllinglår i leirgryte

Leirgrytebakte kyllinglår

Ingredienser

3  porsjoner
  • 6 stk. kyllinglår naturell
  • 1 pose sjalottløk
  • 3 stk. gulrot
  • 1 stk. hvitløk , delt i båter med skall
  • 2 stilker frisk timian
  • 2 stilker frisk rosmarin
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 stk. rød chili
  • 3 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 1 dl hvitvin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Frem fra glemselen! På 70-tallet var mat i leirgryte spennende og eksotisk, nå er det skikkelig deilig retromat!  Leirgryte er genialt. Når kyllinglårene får kose seg lenge med urter og grønnsaker i leirgryten blir de fantastisk møre og saftige, og alle smaker får utvikle seg. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

3  porsjoner
  • 6 stk. kyllinglår naturell
  • 1 pose sjalottløk
  • 3 stk. gulrot
  • 1 stk. hvitløk , delt i båter med skall
  • 2 stilker frisk timian
  • 2 stilker frisk rosmarin
  • 1 stk. laurbærblad
  • 1 stk. rød chili
  • 3 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 1 dl hvitvin
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server med potetmos, kokte poteter eller godt brød til å dyppe i kraften.

 

Bruk gjerne en hel kylling. Skyll og tørk den godt, og smør den inn med salt og pepper -også innvendig. For ekstra god smak, løsne skinnet på brystet med fingrene og legg inn litt urter.

 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB12 13.04.2025 21:11:02 handleliste stengt