Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Lemon Curd

Lemon curd (sitronsmør)

Ingredienser

porsjoner

En porsjon gir ca 5 dl ferdig curd

  • 3 stk. egg
  • 250 g sukker
  • 2,5 dl sitronsaft
  • 100 g romtemperert smør , i terninger
  • finrevet skall fra 3 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2053 kcal
Fett 101 g
Protein 28 g
Karbohydrater 251 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Lemon curd er et søtt-syrlig og deilig alternativ til marmelade!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

En porsjon gir ca 5 dl ferdig curd

  • 3 stk. egg
  • 250 g sukker
  • 2,5 dl sitronsaft
  • 100 g romtemperert smør , i terninger
  • finrevet skall fra 3 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2053 kcal
Fett 101 g
Protein 28 g
Karbohydrater 251 g

Slik gjør du

  1. Visp sammen egg, sukker og sitronsaft i en glass- eller stålbolle som leder varme godt.
  2. Sett bollen over en kjele med kokende vann på en slik måte at bunnen ikke kommer i kontakt med vannet. Sett kjelen over middels varme og varm opp eggeblandingen under konstant visping. Fortsett å vispe til blandingen tykner. Dette tar minst 20 minutter.
  3. Ta bollen vekk fra varmen og visp inn finrevet sitronskall og smør i terninger.  Pass på at alt smøret løser seg helt opp. 
  4. Hell lemoncurden i rene og tørre glass og skru på tett lokk. Avkjøl helt.
Lemoncurden er holdbar i opptil 3 uker i kjøleskap.
 
Pasjonsfruktcurd: Press innmaten av 2 pasjonsfrukt gjennom en sikt. Estatt noe av sitronsaften med pasjonsfruktsaften.
Lime curd: Bytt ut sitronsaft og -skall med saft og skall av 5 lime.
Blåbærcurd: Kok 250 g blåbær myke med 1 ss vann og press dem gjennom en sil. La dette erstatte noe av sitronsaften i grunnoppskriften, og fortsett som beskrevet over.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.11709, server:MP-PRD-WEB13 27.09.2024 00:33:15