Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Kurvloff

Loff

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 2 loff.

  • 60 g smør
  • 1 kg hvetemel
  • 50 g gjær
  • 2 ts salt
  • 6 dl melk
  • 1 stk. sammenvispet egg til pensling
  • 1 ss valmuefrø
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4185 kcal
Fett 88 g
Protein 169 g
Karbohydrater 612 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (13)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hjemmebakt loff kan spises som den er med litt godt smør og pålegg. Loffen egner seg også godt som tilbehør til supper og gryter. Form den til fletter, rund form eller i klassisk brødform. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

1  porsjoner

1 porsjon gir 2 loff.

  • 60 g smør
  • 1 kg hvetemel
  • 50 g gjær
  • 2 ts salt
  • 6 dl melk
  • 1 stk. sammenvispet egg til pensling
  • 1 ss valmuefrø
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 4185 kcal
Fett 88 g
Protein 169 g
Karbohydrater 612 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Når deigen eltes i kjøkkenmaskin vil temperaturen gradvis stige. Tidligere var det anbefalt å lunke væsken til 37 °C, men med tilstrekkelig elting vil temperaturen stige for mye og gjærcellene kan dø. Bruk derfor kald eller romtemperert væske. Hevingen kan noen ganger ta litt lengre tid, avhengig av deigtemperatur - men deigen vil også få en bedre smak.

Vil du heller lage fletteloff? Kna deigen sammen, del deigen i to - deretter i tre like store deler. Form hver del til en avlang pølse, og flett sammen tre og tre deler til to avlange fletteloff. Legg dem på et bakepapirkledd stekebrett eller i en smurt form.

Vil du lage rund loff, kan du forme brødet og la det etterheve i en rund kurv. Stek på et bakepapirkledd stekebrett, eller i en smurt form. 

Ikke kast loffen når den blir tørr, men bruk den til å lage arme riddere.

Én deig - tre brød

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 07:26:52