Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Moussaka

Ingredienser

porsjoner

Kjøttsaus:

  • 2 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 bunt bladpersille
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 dl vann
  • 1 ts frisk basilikum
  • 0,5 ts malt kanel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Auberginer:

  • 3 stk. aubergine
  • 2 ts salt
  • 1 ss nøytral olje til steking

Hvit saus:

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper
  • 2 stk. egg

Til gratinering:

  • 2 dl revet hvitost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (28)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Moussaka er opprinnelig fra Midtøsten, men er mest kjent fra Tyrkia og Hellas. Hovedingredienser er lammekjøttdeig, tomater og aubergine. Det tar litt tid å lage denne herlige ovnsretten, men det er verdt innsatsen!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Kjøttsaus:

  • 2 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 1 bunt bladpersille
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 400 g kjøttdeig av lam
  • 1 boks hermetiske tomater
  • 2 dl vann
  • 1 ts frisk basilikum
  • 0,5 ts malt kanel
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Auberginer:

  • 3 stk. aubergine
  • 2 ts salt
  • 1 ss nøytral olje til steking

Hvit saus:

  • 2 ss smør
  • 3 ss hvetemel
  • 4 dl melk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts malt hvit pepper
  • 2 stk. egg

Til gratinering:

  • 2 dl revet hvitost
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Auberginer varierer i størrelse. Har du store auberginer holder det kanskje med to.

Moussaka med poteter

Moussaka kan fint lages med poteter, istedenfor eller i tillegg til augerginer. Bruk ca. 6 store poteter som du skreller og skjærer i skiver. Kok dem i noen minutter, eller stek skivene i en varm stekepanne med litt olje til de er knapt møre. 

 
Moussaka

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Stian

    Kan man ovnsbake aubergine istedenfor å steke den i stekepanne?

    • Cecilie Maske

      Hei, Stian! Ja det kan du. Ha litt olje på skivene og legg dem på bakepapir. Stek dem i varm ovn på 220 grader til de er gylne, snu dem og stek videre til de er så godt stekt som du ønsker. Lykke til, hilsen Cecilie, MatPrat

  • Mette Sandbakken

    Hva kan en bruke i stedet for kjøtt? Finnes det en vegetar-utgave? Eller skal jeg bare kutte ut kjøttet?

    • Cecilie Maske

      Hei, Mette! Her har du vår vegetariske moussaka: https://www.matprat.no/oppskrifter/gjester/moussaka-vegetar/ Lykke til, hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

version:11.21.1.13065, server:MP-PRD-WEB14 17.02.2025 23:06:44 handleliste stengt