Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Madeleines

Madeleines

Ingredienser

porsjoner

Gir 30-40 kaker.

  • 170 g smør
  • 3 stk. egg
  • 175 g sukker
  • frø fra 1 stk. vaniljestang
  • 190 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • skall av 1 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2851 kcal
Fett 162 g
Protein 51 g
Karbohydrater 284 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (3)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Franske fristelser som makroner og eclair har du kanskje smakt? Men et annet deilig, fransk bakverk du også bør prøve er madeleines. Små kaker med smak av sitron - perfekt til kaffekosen! 

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Gir 30-40 kaker.

  • 170 g smør
  • 3 stk. egg
  • 175 g sukker
  • frø fra 1 stk. vaniljestang
  • 190 g hvetemel
  • 1,5 ts bakepulver
  • skall av 1 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 2851 kcal
Fett 162 g
Protein 51 g
Karbohydrater 284 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server kakene med et lite melisdryss, dyppet i smeltet sjokolade eller glasert med en melisglasur.  

Madeleines

Oppskriften er utviklet i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 13:21:21