Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Sushi maki med laks og kremost

Maki med laks

Ingredienser

porsjoner

Sushiris:

  • 1 dl riseddik
  • 4 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 500 g sushiris
  • 750 g vann

Fyll:

  • 400 g laksefilet uten skinn og bein
  • 1 stk. agurk
  • 8 stk. nori ark
  • 125 g kremost naturell
  • 200 g syltet rødløk

Til servering:

  • 1 dl soyasaus
  • 100 g syltet ingefær
  • 4 ts wasabi
  • 4 ss finsnittet vårløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Maki er en sushirull som kuttes i mindre biter - en favoritt hos både nye og erfarne sushispisere! Denne er fylt med laksefilet, kremost, syltet rødløk og agurk, men her er mulighetene mange. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Sushiris:

  • 1 dl riseddik
  • 4 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 500 g sushiris
  • 750 g vann

Fyll:

  • 400 g laksefilet uten skinn og bein
  • 1 stk. agurk
  • 8 stk. nori ark
  • 125 g kremost naturell
  • 200 g syltet rødløk

Til servering:

  • 1 dl soyasaus
  • 100 g syltet ingefær
  • 4 ts wasabi
  • 4 ss finsnittet vårløk
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Regel for blandingsforhold: 3 deler vann til 2 deler ris. Bruker du f.eks. 500 g tørr ris, skal du bruke 750 g vann. Skal du bruke 1 kg tørr ris, skal du bruke 1,5 liter vann. 

Syltet rødløk kan du enkelt lage selv. Løken blir best om den får stå og utvikle smak en stund, så lag den gjerne dagen før. Oppskrift på syltet rødløk finner du her.

Strø over finsnittet vårløk, og server gjerne med syltet ingefær, wasabi og soyasaus. 

Lyst til å bli sushi-ekspert før neste sosiale sammenkomst? Vi har laget en sushi ordbok, med de mest kjente begrepene i sushi-universet!

Sushi maki med laks og kremost

Vurder oppskriften

Podcast-episode:

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB14 25.03.2025 10:48:49 handleliste stengt