Brødsmulesti
Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.
Maki er en sushirull som kuttes i mindre biter - en favoritt hos både nye og erfarne sushispisere! Denne er fylt med laksefilet, kremost, syltet rødløk og agurk, men her er mulighetene mange.
Regel for blandingsforhold: 3 deler vann til 2 deler ris. Bruker du f.eks. 500 g tørr ris, skal du bruke 750 g vann. Skal du bruke 1 kg tørr ris, skal du bruke 1,5 liter vann.
Syltet rødløk kan du enkelt lage selv. Løken blir best om den får stå og utvikle smak en stund, så lag den gjerne dagen før. Oppskrift på syltet rødløk finner du her.
Strø over finsnittet vårløk, og server gjerne med syltet ingefær, wasabi og soyasaus.
Lyst til å bli sushi-ekspert før neste sosiale sammenkomst? Vi har laget en sushi ordbok, med de mest kjente begrepene i sushi-universet!
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.