Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Makronsandwich med sitronsorbet

Makronsandwich med sitronsorbet

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g mandler
  • 100 g melis
  • 75 g eggehvite
  • 100 g sukker
  • 2 dråper konsentrert rød matfarge
  • 1 l sitron sorbet eller annen sorbet
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 356 kcal
Fett 7 g
Protein 5 g
Karbohydrater 69 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En søt avkjøling i sommervarmen. Deilige makroner som er sprø utenpå og seige inni er perfekt som kjeks når du skal lage din egen issandwich. Sitronsorbet passer godt til den søte makronen, men bruk gjerne sorbeten du liker aller best. 

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g mandler
  • 100 g melis
  • 75 g eggehvite
  • 100 g sukker
  • 2 dråper konsentrert rød matfarge
  • 1 l sitron sorbet eller annen sorbet
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 356 kcal
Fett 7 g
Protein 5 g
Karbohydrater 69 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Spare litt tid? Legg gjerne de skåldede mandlene på et bakepapirkledd stekebrett, og tørk dem i stekeovn på 100 °C med en tresleiv i stekeovnsdøren. Du kan selvsagt bruke mandler med skall også (de slipper du å tørke), overflaten på makronene blir litt spettete i fargen, men smaken blir den samme.
Mandelmel fås også kjøpt i butikken, men ikke kjøp et som er fettredusert. Det gir et dårlig resultat.
Kjøp helst små, runde bokser med sorbet. Da blir det enkelt å skjære skiver som passer godt mellom makronene.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Hjemmelaget is

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 19:49:27