Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ma'loobet el bedingan fra egypt

Ma'loobet el Bedingan

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g benfritt lammekjøtt eller storfekjøtt i biter
  • 2 stk. hakket løk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 1 ts malt kanel
  • 3 dl vann
  • 1 kg aubergine i skiver
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl jasminris
  • 1 l lamme- eller kyllingbuljong (utblandet)
  • 75 g ristede pinjekjerner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1054 kcal
Fett 45 g
Protein 50 g
Karbohydrater 103 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Dette er en tradisjonell rett fra Egypt og lages ved at stekt lammekjøtt, ris og aubergine legges lagvis i en gryte under tilberedning, får koke sammen til risen er ferdig, og deretter hvelves på et fat før servering. Spennende, annerledes og veldig, veldig godt.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 750 g benfritt lammekjøtt eller storfekjøtt i biter
  • 2 stk. hakket løk
  • 2 ss nøytral olje til steking
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 1 ts malt kanel
  • 3 dl vann
  • 1 kg aubergine i skiver
  • 1 ss nøytral olje til steking
  • 0,5 ts salt
  • 5 dl jasminris
  • 1 l lamme- eller kyllingbuljong (utblandet)
  • 75 g ristede pinjekjerner
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 1054 kcal
Fett 45 g
Protein 50 g
Karbohydrater 103 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 07:28:54