Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mangoldsalat med sennepsdressing

Mangoldsalat med sennepsdressing

Ingredienser

porsjoner

Mangoldsalat:

  • 12 blader mangold
  • 1 pk sukkererter (á 150 g)
  • 1 stk. rødløk
  • 2 stilker frisk dill , eventuelt med noen krondillblomster

Sennepsdressing:

  • 2 ss dijonsennep
  • 2 ts sukker
  • 6 ss hvitvinseddik
  • 2 båter revet hvitløk
  • 1 dl smaksnøytral nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 261 kcal
Fett 23 g
Protein 3 g
Karbohydrater 10 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Sett farge på hverdagen og lag en fargerik salat med mangold, eller bladbete, som de også kalles. De litt bitre bladene smaker nydelig sammen med en søtet sennepsdressing.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner

Mangoldsalat:

  • 12 blader mangold
  • 1 pk sukkererter (á 150 g)
  • 1 stk. rødløk
  • 2 stilker frisk dill , eventuelt med noen krondillblomster

Sennepsdressing:

  • 2 ss dijonsennep
  • 2 ts sukker
  • 6 ss hvitvinseddik
  • 2 båter revet hvitløk
  • 1 dl smaksnøytral nøytral olje
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 261 kcal
Fett 23 g
Protein 3 g
Karbohydrater 10 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server salaten som et tilbehør, eller server godt brød ved siden av og spis den som en lunsjrett. 

Unge mangoldblader egner seg godt friske salater, stilkene kan minne litt om stangselleri. Jo større bladene er, jo mer bitter smak vil de få - og de aller største bladene bør varmebehandles før de spises - du kan for eksempel lage en terte med mangold, beter og chevré.

Mangold - råvarebilde

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB15 21.11.2024 19:55:33