Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Marinert lammelår fra Syria

Marinert lammelår fra Syria

Ingredienser

10  porsjoner

Marinade:

  • 1 dl gresk yoghurt
  • 200 g romtemperert smør
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 2 ts kvernet pepper
  • 1 ss salt

Ris med paprika og krydder:

  • 0,5 l basmatiris
  • 1 l vann
  • 1 stk. løk
  • 3 stk. paprika i ulike farger
  • 4 stk. hel kardemomme
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 stk. hel kanel

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Lam med smak av Midt-Østen! Samer marinerer med 7-krydder og langtidssteker lammelåret, noe som gjør det ekstra mørt og saftig. Les historien om brobyggeren fra Aleppo.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

10  porsjoner

Marinade:

  • 1 dl gresk yoghurt
  • 200 g romtemperert smør
  • 1 dl olivenolje
  • 1 ts gurkemeie
  • 2 ts malt ingefær
  • 0,5 ts malt nellik
  • 0,5 ts malt kanel
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 0,5 ts malt allehånde
  • 2 ts kvernet pepper
  • 1 ss salt

Ris med paprika og krydder:

  • 0,5 l basmatiris
  • 1 l vann
  • 1 stk. løk
  • 3 stk. paprika i ulike farger
  • 4 stk. hel kardemomme
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 stk. laurbærblad
  • 2 stk. hel kanel

Slik gjør du

trinn du kan merke av

 

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12276, server:MP-PRD-WEB11 03.12.2024 19:01:20