Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Marsipankake

Ingredienser

16  porsjoner

Sukkerbrød:

  • 5 stk. egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • ca. 1 dl melk eller eplejuice til dynking
  • 500 g marsipan

Fyll:

  • 9 dl kremfløte
  • 2 ss melis
  • 8 ss bringebærsyltetøy
  • 50 g grovhakkede valnøttkjerner

Pynt:

  • ca. 40 g kokesjokolade
  • 4 stilker frisk sitronmelisse
  • 2 kvister rips eller andre bær
  • 3 stk. physalis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 485 kcal
Fett 31 g
Protein 7 g
Karbohydrater 43 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (21)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

En klassisk marsipankake passer til de fleste anledninger. Med norske egg har vi bakt et luftig og flott sukkerbrød, og fylt det med friskt bringebærsyltetøy, pisket krem og valnøtter. Høres det vanskelig ut? Følg trinn for trinn bildene nedenfor og resultatet blir garantert bra.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

16  porsjoner

Sukkerbrød:

  • 5 stk. egg
  • 150 g sukker
  • 150 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver
  • ca. 1 dl melk eller eplejuice til dynking
  • 500 g marsipan

Fyll:

  • 9 dl kremfløte
  • 2 ss melis
  • 8 ss bringebærsyltetøy
  • 50 g grovhakkede valnøttkjerner

Pynt:

  • ca. 40 g kokesjokolade
  • 4 stilker frisk sitronmelisse
  • 2 kvister rips eller andre bær
  • 3 stk. physalis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 485 kcal
Fett 31 g
Protein 7 g
Karbohydrater 43 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Sukkerbrød trinnbilder

Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.

Sukkerbrød trinnbilder
Sukkerbrød trinnbilder
Sukkerbrød trinnbilder
Sukkerbrød trinnbilder
Bløtkake trinnbilder
Bløtkake trinnbilder
Bløtkake trinnbilder
Bløtkake trinnbilder
Bløtkake trinnbilder
Marsipankake trinnbilder
Bruk en eltekrok og elt marsipan raskt i mikseren før du kjevler den ut, da blir den enklere å jobbe med. Du kan også elte den litt for hånd.
Marsipankake trinnbilder
Marsipankake trinnbilder

Marsipankake

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB15 21.12.2024 15:43:15