Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Middelhavsgryte med lam

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg fårikålkjøtt , lammebog i skiver eller rester av lammestek
  • 150 g bacon
  • 2 stk. rødløk
  • 1 stk. fennikel
  • 1 stk. aubergine
  • 400 g små potet
  • 8 stk. aromasopp eller sjampinjong
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 bokser hermetiske tomater , gjerne cherrytomater
  • 2 dl rødvin
  • 1 ss sukker
  • 2 dl sorte oliven
  • 2 dl kapers med stilk
  • 4 ss hakket bladpersille
  • 4 ss hakket frisk basilikum
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (13)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kombinasjonen lammekjøtt, grønnsaker, urter og vin kan ikke bli feil. Vi har laget gryten i en ildfast form, men er du den heldige eier av en vid jerngryte, er den perfekt å lage retten i. Å bake gryten i ovnen er genialt – der passer den seg selv, og frigjør plass på komfyren. Bruker du rester av lammestek, kan du redusere mengden kjøtt til det halve.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg fårikålkjøtt , lammebog i skiver eller rester av lammestek
  • 150 g bacon
  • 2 stk. rødløk
  • 1 stk. fennikel
  • 1 stk. aubergine
  • 400 g små potet
  • 8 stk. aromasopp eller sjampinjong
  • 4 båter hvitløk
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 bokser hermetiske tomater , gjerne cherrytomater
  • 2 dl rødvin
  • 1 ss sukker
  • 2 dl sorte oliven
  • 2 dl kapers med stilk
  • 4 ss hakket bladpersille
  • 4 ss hakket frisk basilikum
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server gjerne retten med ferskt brød.

I denne retten kan du godt bruke rester av lammestek. Skjær restekjøttet i biter, og følg oppskriften som beskrevet.

Du kan gjerne bruke fårikålkjøtt av får istedet for av lam. Beregn i så fall lengre koketid. Fårekjøtt trenger ca. 3 timers koketid.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Camilla Joten

    Hei 🤗 Jeg lager denne retten nå, å lurer på, bruker du over&under varme eller vifte? 😁

    • Cecilie Maske

      Hei, Camilla! Svaret kommer nok litt for seint, så jeg håper du fant ut av det! Vi bruker over- og undervarme når vi tilbereder gryter i ovnen. Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Norway Vestaberg

    Skulle ønske rettene deres hadde kalori innhold, tar så lang tid å beregne kalorier på alt det dere har i slike gryteretter. Men, den smakte helt fortreffelig selv om jeg ikke brukte oliven og kapers :)

    • Cecilie Maske

      Hei! Det var hyggelig å høre at du liker retten! Dessverre er det slik at vi bare næringsberegner rettene som ligger i vår Sunn-kategori. hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13651, server:MP-PRD-WEB14 11.04.2025 20:24:59 handleliste stengt