Hopp til hovedinnhold
matprat logo

Mini-pannekaker med gravet reinsdyr

Ingredienser

porsjoner

4 porsjoner tilsvarer 20 stk mini-pannekaker med fyll

Gravet reinsdyrfilet:

  • 250 g ytrefilet av reinsdyr eller flatbiff
  • 25 g salt
  • 25 g sukker
  • 2 stilker frisk rosmarin
  • 0,25 dl akevitt (kan sløyfes)

Soppkrem:

  • 75 g sopp
  • 1 ss smør
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss bladpersille
  • 1 beger snøfrisk naturell (à 125 g)
  • 2 ss lettrømme

Mini-pannekaker:

  • 1 stk. egg
  • 1 dl melk
  • 1,25 dl byggmel
  • 0,5 ts natron
  • 0,25 ts salt
  • 25 g smør
  • 1 ss smør til steking

Tilbehør:

  • 0,5 stk. rødløk
  • 0,25 potte frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 413 kcal
Fett 24 g
Protein 21 g
Karbohydrater 23 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Mini-pannekaker med gravet reinsdyr er den perfekte forrett, eller kan serveres som en smårett på tapasbordet. Toppet med soppkrem, rødløk og timian. Gravingen gjør kjøttet mørere og gir en mer karakteristisk smak.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

4 porsjoner tilsvarer 20 stk mini-pannekaker med fyll

Gravet reinsdyrfilet:

  • 250 g ytrefilet av reinsdyr eller flatbiff
  • 25 g salt
  • 25 g sukker
  • 2 stilker frisk rosmarin
  • 0,25 dl akevitt (kan sløyfes)

Soppkrem:

  • 75 g sopp
  • 1 ss smør
  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss bladpersille
  • 1 beger snøfrisk naturell (à 125 g)
  • 2 ss lettrømme

Mini-pannekaker:

  • 1 stk. egg
  • 1 dl melk
  • 1,25 dl byggmel
  • 0,5 ts natron
  • 0,25 ts salt
  • 25 g smør
  • 1 ss smør til steking

Tilbehør:

  • 0,5 stk. rødløk
  • 0,25 potte frisk timian
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 413 kcal
Fett 24 g
Protein 21 g
Karbohydrater 23 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Mini-pannekaker med gravet reinsdyr trinnbilder
Mini-pannekaker med gravet reinsdyr trinnbilder

Gravet reinsdyrfilet holder i 2-3 uker i kjøleskapet. Den kan også fryses, men kjøttet endrer da litt struktur.

Mini-pannekaker med gravet reinsdyr trinnbilder
Mini-pannekaker med gravet reinsdyr trinnbilder
Mini-pannekaker med gravet reinsdyr trinnbilder

Topp mini-pannekaker med soppkrem, gravet rein, rødløk og timian rett før servering. 

Mini-pannekaker med gravet reinsdyr

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Forretter til nyttårsaften

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB11 21.11.2024 12:55:03