Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Minipølser med syltet rødløk og agurk

Minipølser med syltet rødløk og agurk

Ingredienser

porsjoner

Hjemmelagde pølser:

Pølsebrød (ca. 32 stk):

  • 13 dl hvetemel
  • 2,5 ss sukker
  • 1,5 ss salt
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ss smeltet smør
  • 5 dl lunkent vann
  • 2 stk. egg

Syltet rødløk og agurk:

  • 2 stk. rødløk
  • 2 stk. agurk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 493 kcal
Fett 24 g
Protein 28 g
Karbohydrater 38 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Imponer gjestene dine med en liten appetittvekker! Server en hjemmelagd smaksbombe - minipølser i luftige pølsebrød, toppet med syltet rødløk og agurk.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner

Hjemmelagde pølser:

Pølsebrød (ca. 32 stk):

  • 13 dl hvetemel
  • 2,5 ss sukker
  • 1,5 ss salt
  • 1 pk tørrgjær
  • 1 ss smeltet smør
  • 5 dl lunkent vann
  • 2 stk. egg

Syltet rødløk og agurk:

  • 2 stk. rødløk
  • 2 stk. agurk
  • 1 stk. rød chili
  • 2 båter hvitløk
  • 1,5 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 0,5 dl eplecidereddik
  • 0,5 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 493 kcal
Fett 24 g
Protein 28 g
Karbohydrater 38 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Kjøttet og farsen bør ha en lav temperatur under bearbeiding av pølsene. Helt ned mot 0 °C er best. Sett gjerne kjøttet i fryseren en times tid før det skal kvernes, og sørg for å oppbevare den ferdige pølsefarsen og pølsene kaldt.
Stek en liten prøvekake i en varm stekepanne med litt smør for å sjekke at farsen er godt nok krydret etter dine preferanser. Varier gjerne med ulike krydderurter, chili, løk, hvitløk eller andre smaker for å sette ditt preg på pølsene.
Får du luftlommer i tarmen, bruk en liten synål til å stikke hull og klemme ut luften.
Vil du spare litt tid? Kjøp ferdige pølsebrød, og del dem i to på midten.

Server hjemmelagde minipølser i luftige pølsebrød. Topp med syltet rødløk og agurk. 

Vi har beregnet 2 stk pølser per porsjon, men du kan selvfølgelig servere pølsene som et større måltid eller lage en liten ventepølse til gjestene når de kommer.

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Imponer med pølser til 17. mai

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12276, server:MP-PRD-WEB12 03.12.2024 18:39:42