Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mislykket sjokoladekake

Mislykket sjokoladekake

Ingredienser

12  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 2 dl sukker
  • 200 g kokesjokolade
  • 200 g smør
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (19)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne sjokoladekaken har fått navnet på grunn av sitt lite flatterende utseende. Den kan kanskje se mislykket ut, men smaker fantastisk, og har en fløyelsmyk kjerne som kan minne om en deilig stor sjokoladefondant.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

12  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 2 dl sukker
  • 200 g kokesjokolade
  • 200 g smør
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Dryss over melis før servering og server gjerne kaken med friske bær.

Norske egg er fri for salmonella, og at vi derfor trygt kan spise rå egg og bruke egg som eggedosis i kaker og desserter.

 

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Til deg som elsker sjokoladekake

 

Kommentarer

  • Hermine Larsen

    Beste sjokoladekaken jeg har smakt!!

  • Olafur Kristjan David Olafsson

    Har stekt den i over 30minutter og den er fortsatt veldig bløt. Hva gjør jeg gærnt ?

    • Marta Ravnsborg

      Hei! Kaken skal være ganske bløt i midten etter at den er ferdig stekt, så du har nok ikke gjort noe feil. Hilsen Marta, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB15 17.04.2025 01:41:54 handleliste stengt