Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mislykket sjokoladekake

Mislykket sjokoladekake

Ingredienser

12  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 2 dl sukker
  • 200 g kokesjokolade
  • 200 g smør
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 331 kcal
Fett 20 g
Protein 5 g
Karbohydrater 31 g
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (16)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne sjokoladekaken har fått navnet på grunn av sitt lite flatterende utseende. Den kan kanskje se mislykket ut, men smaker fantastisk, og har en fløyelsmyk kjerne som kan minne om en deilig stor sjokoladefondant.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

12  porsjoner
  • 4 stk. egg
  • 2 dl sukker
  • 200 g kokesjokolade
  • 200 g smør
  • 2,5 dl hvetemel
  • 1 ts bakepulver
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 331 kcal
Fett 20 g
Protein 5 g
Karbohydrater 31 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Dryss over melis før servering og server gjerne kaken med friske bær.

Norske egg er fri for salmonella, og at vi derfor trygt kan spise rå egg og bruke egg som eggedosis i kaker og desserter.

 

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Til deg som elsker sjokoladekake

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12109, server:MP-PRD-WEB14 21.11.2024 07:22:04