Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mokkamousse

Mokkamousse

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 0,5 dl espressokaffe eller annen sterk kaffe
  • 4 stk. egg
  • 2 dl stivpisket kremfløte
  • 50 g melis
  • 2 ss kaffelikør evt. kakaolikør eller litt appelsinjus

Sjokoladepynt:

  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 100 g hvit sjokolade
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Er du på utkikk etter en lekker og smakfull dessert som kan lages ferdig i god tid? Her har du  en nydelig mokkamousse med smak av kaffe og sjokolade - perfekt avslutning på et forseggjort måltid.

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 200 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 0,5 dl espressokaffe eller annen sterk kaffe
  • 4 stk. egg
  • 2 dl stivpisket kremfløte
  • 50 g melis
  • 2 ss kaffelikør evt. kakaolikør eller litt appelsinjus

Sjokoladepynt:

  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
  • 100 g hvit sjokolade
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Bruk eggeskallet når du skiller eggeplommer og -hviter. Ved hudkontakt kan det komme litt fett i eggehvitene, og det kan gjøre dem vanskelige å stivpiske. Om du får eggeplomme i hvitene er den lett å fjerne med skallet.

Mokkamousse

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Hedda M

    Heisann, hvor lenge i forveien kan denne lages?

    • Cecilie Maske

      Hei, Hedda! Det er ingenting i veien for å lage moussen et par dager før du skal serverer den! Husk å dekke den, slik at den ikke tørker ut på overflaten. Lykke til og god jul! Hilsen Cecilie, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13132, server:MP-PRD-WEB11 20.02.2025 03:44:35 handleliste stengt