Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Vegetarisk moussaka

Moussaka vegetar

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g røde linser (tørre)
  • 2 stk. løk
  • 400 g frisk sjampinjong eller annen sopp
  • 6 båter hvitløk
  • 4 ss olivenolje eller mer
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts tørket oregano
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ss sukker
  • 2 dl rødvin (kan byttes med 2 dl vann og 2 ss rødvinseddik)
  • 2 stk. aubergine
  • 100 g smuler av lyst brød

Hvit saus:

  • 2 ss margarin eller smør
  • 3,5 ss hvetemel
  • 5 dl melk eller soyamelk
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 1 dl revet hvitost (kan utelates)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min

Moussaka serveres i alle landene på Balkan og i Midt-Østen, og består som oftest av auberginer og tomatsaus med eller uten kjøtt, bakt i ovnen med et gyllent lag hvit saus på toppen. I denne versjonen er kjøttet byttet ut med linser, som passer perfekt sammen med auberginene i en herlig, rett med masse smak. 

Tid
Over 60 min

Ingredienser

porsjoner
  • 250 g røde linser (tørre)
  • 2 stk. løk
  • 400 g frisk sjampinjong eller annen sopp
  • 6 båter hvitløk
  • 4 ss olivenolje eller mer
  • 1 ss tomatpuré
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 ts tørket timian
  • 1 ts tørket oregano
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ss sukker
  • 2 dl rødvin (kan byttes med 2 dl vann og 2 ss rødvinseddik)
  • 2 stk. aubergine
  • 100 g smuler av lyst brød

Hvit saus:

  • 2 ss margarin eller smør
  • 3,5 ss hvetemel
  • 5 dl melk eller soyamelk
  • 0,5 ts revet muskatnøtt
  • 1 dl revet hvitost (kan utelates)
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

Vil du spare litt tid, kan du godt bruke ferdig kokte linser på boks i denne retten. Skyll linsene godt med kladt vann og bland dem i sausen. Du kan også velge om du vil bruke røde, brune svarte eller grønne linser i moussakaen.

trinn du kan merke av

Server moussakaen rykende varm, gjerne med en grønn salat.

Vegetarisk moussaka

 

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Ragnhild Nilsen

    Om man bruker ferdig kokte, hermetiske, linser hvor mye blir det da?

    • Cecilie Maske

      Hei, Ragnhild! Ca 400-450 g. Hilsen Cecilie, MatPrat

  • Stine Sandsengen

    Denne får jeg mest skryt av, fra middagsgjester. Selv av de som vanligvis foretrekker kjøttretter. Har byttet ut linsene med reinsdyrskav, det var også en suksess!

    • Cecilie Maske

      Så flott å høre, Stine! Og jeg er enig denne er knallgod! Og jeg kan veldig godt tenke meg at den er helt topp med reinsdyrskav. Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 18.03.2025 00:10:51 handleliste stengt