Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mouton à la Bourguignonne

Mouton à la Bourguignonne

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg benfritt grytekjøtt av lam
  • 1 dl hvetemel
  • 150 g bacon
  • ca. 1 flaske rødvin (burgunder)
  • 500 g frisk sjampinjong
  • 500 g stjerneløk (delikatesseløk)
  • 3 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts nykvernet pepper

Suppekvast (bouquet garni):

  • 1 stilk frisk timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 6 stilker frisk kruspersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Å la kjøtt trekke i vin er en mye brukt fremgangsmåte i Frankrike, spesielt i Bourgogne der det produseres mye vin. Retten kan kokes i stekeovnen eller på platen.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg benfritt grytekjøtt av lam
  • 1 dl hvetemel
  • 150 g bacon
  • ca. 1 flaske rødvin (burgunder)
  • 500 g frisk sjampinjong
  • 500 g stjerneløk (delikatesseløk)
  • 3 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts nykvernet pepper

Suppekvast (bouquet garni):

  • 1 stilk frisk timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 6 stilker frisk kruspersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server rykende varm med kokte poteter, ris eller godt, ferskt brød. Dryss hakket persille over ved servering.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

Vurder oppskriften

Podcast-episode:

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.13980, server:MP-PRD-WEB11 24.04.2025 20:20:52 handleliste stengt