Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mouton à la Bourguignonne

Mouton à la Bourguignonne

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg benfritt grytekjøtt av lam
  • 1 dl hvetemel
  • 150 g bacon
  • ca. 1 flaske rødvin (burgunder)
  • 500 g frisk sjampinjong
  • 500 g stjerneløk (delikatesseløk)
  • 3 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts nykvernet pepper

Suppekvast (bouquet garni):

  • 1 stilk frisk timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 6 stilker frisk kruspersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Å la kjøtt trekke i vin er en mye brukt fremgangsmåte i Frankrike, spesielt i Bourgogne der det produseres mye vin. Retten kan kokes i stekeovnen eller på platen.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 1,5 kg benfritt grytekjøtt av lam
  • 1 dl hvetemel
  • 150 g bacon
  • ca. 1 flaske rødvin (burgunder)
  • 500 g frisk sjampinjong
  • 500 g stjerneløk (delikatesseløk)
  • 3 ss smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts nykvernet pepper

Suppekvast (bouquet garni):

  • 1 stilk frisk timian
  • 1 stk. laurbærblad
  • 6 stilker frisk kruspersille
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Server rykende varm med kokte poteter, ris eller godt, ferskt brød. Dryss hakket persille over ved servering.

Istedet for benfritt grytekjøtt av lam kan du bruke benfritt kjøtt fra fårestek. Beregn lengre koketid for å få kjøttet mørt.

Vurder oppskriften

Podcast-episode:

 

Kommentarer

  • Olav K

    Hei! Jeg vurderer å lage denne retten til bursdagsselskapet og lurer på om jeg kan bruke fårikålkjøtt? Eventuelt om fremgangsmåten er en annen da?

    • Cecilie Maske

      Hei, Olav! Fårikålkjøtt er helt perfekt i denne retten! Det gjør ingenting at du lager den av kjøtt med ben - det gir bare enda mer smak! Koketiden er omtrent den samme. Lykke til, og gratulerer med dagen! Hilsen Cecilie, MatPrat

      • Olav K

        Tusen takk! I tilfelle sausen blir for tykk og jeg skal tilsette kraft, hva slags kraft eller hvordan lage den? Mener dere en sånn kjøttbuljongterning oppløst i kokevann?

        • Cecilie Maske

          Hei igjen, Olav! Du kan godt bruke buljongterning i vann. Kanskje er smaken så kraftig at det holder å bruke bare vann (eller en ekstra skvett rødvin...). Det finnes også konsentrerte flytende buljonger i butikken. De er ikke like salte som terningene. Lykke til og bon appetit! Hilsen Cecilie

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB14 18.03.2025 00:57:44 handleliste stengt