Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mulligatawnysuppe

Mulligatawnysuppe

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g grønne linser
  • 2 stk. løk
  • 2 ss smør
  • 2 ts karri
  • 1 l hønsekraft (kraft fra kokt høne) evt. buljong
  • 1 boks kokosmelk á 4 dl
  • 1 dl kremfløte
  • kjøttet fra 1 stk. kokt høne
  • 1,5 ts salt

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (2)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

En deilig indisk hønsesuppe, med massevis av karri og linser. Du husker den kanskje fra Grevinnen og hovmesteren? Grevinnen foretrekker suppen med sherry i glasset.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 100 g grønne linser
  • 2 stk. løk
  • 2 ss smør
  • 2 ts karri
  • 1 l hønsekraft (kraft fra kokt høne) evt. buljong
  • 1 boks kokosmelk á 4 dl
  • 1 dl kremfløte
  • kjøttet fra 1 stk. kokt høne
  • 1,5 ts salt

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Har du kokt høne, silt og avkjølt kraften, vil du oppdage at fettet vil danne et hvitt lag på toppen av kraften. Dette fettet kan du bruke å steke løken i, om du vil.

Server gjerne med stekte og krydrede kikerter og hakket koriander.

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB13 22.04.2025 08:36:00 handleliste stengt