Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Napoleonskake

Napoleonskake

Ingredienser

porsjoner

Én porsjon gir ca. 10 kakestykker

Vaniljekrem:

  • 4 stk. vaniljestang
  • 5 stk. gelatinplater
  • 6 dl helmelk
  • 120 g sukker
  • 4 ss maisenna
  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 dl kremfløte
  • ca. 1 ss mørk rom

Butterdeig:

  • 6 plater ferdig butterdeig

Melisglasur med rom:

  • 3 dl melis
  • ca. 2 ss vann
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Knasende butterdeig, silkemyk vaniljekrem med et hint av rom og søt melisglasur. Napoleonskake er en favoritt hos både store og små!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Én porsjon gir ca. 10 kakestykker

Vaniljekrem:

  • 4 stk. vaniljestang
  • 5 stk. gelatinplater
  • 6 dl helmelk
  • 120 g sukker
  • 4 ss maisenna
  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 dl kremfløte
  • ca. 1 ss mørk rom

Butterdeig:

  • 6 plater ferdig butterdeig

Melisglasur med rom:

  • 3 dl melis
  • ca. 2 ss vann

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Napoleonskaken blir best når den får stå minst 6 timer i kjøleskapet, gjerne over natta, før servering. Da får kremen satt seg, og det blir lettere å skjære pene kakestykker.

Napoleonskake

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.10494, server:MP-PRD-WEB12 27.07.2024 14:37:31