Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Napoleonskake

Napoleonskake

Ingredienser

porsjoner

Én porsjon gir ca. 10 kakestykker

Vaniljekrem:

  • 4 stk. vaniljestang
  • 5 stk. gelatinplater
  • 6 dl helmelk
  • 120 g sukker
  • 4 ss maisenna
  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 dl kremfløte
  • ca. 1 ss mørk rom

Butterdeig:

  • 6 plater ferdig butterdeig

Melisglasur med rom:

  • 3 dl melis
  • ca. 2 ss vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5348 kcal
Fett 324 g
Protein 78 g
Karbohydrater 515 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Knasende butterdeig, silkemyk vaniljekrem med et hint av rom og søt melisglasur. Napoleonskake er en favoritt hos både store og små!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner

Én porsjon gir ca. 10 kakestykker

Vaniljekrem:

  • 4 stk. vaniljestang
  • 5 stk. gelatinplater
  • 6 dl helmelk
  • 120 g sukker
  • 4 ss maisenna
  • 4 stk. eggeplomme
  • 4 dl kremfløte
  • ca. 1 ss mørk rom

Butterdeig:

  • 6 plater ferdig butterdeig

Melisglasur med rom:

  • 3 dl melis
  • ca. 2 ss vann
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 5348 kcal
Fett 324 g
Protein 78 g
Karbohydrater 515 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Napoleonskaken blir best når den får stå minst 6 timer i kjøleskapet, gjerne over natta, før servering. Da får kremen satt seg, og det blir lettere å skjære pene kakestykker.

Napoleonskake

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB11 12.12.2024 02:59:24