Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Nemesis

Nemesis

Ingredienser

8  porsjoner
  • 5 stk. egg
  • 200 g sukker
  • 1,25 dl vann
  • 350 g mørk sjokolade, 70% kakao i biter
  • 225 g usaltet smør i terninger

Til kakeformen:

  • 1 ss smør
  • 2 ss sukker

Til pynt:

  • 2 ss melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (4)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nemesis er et uttrykk som beskriver ens verste fiende. Hvordan navnet har blitt gitt til en fløyelsmyk og guddommelig god sjokoladekake er uvisst. Men man skal elske sine fiender  – iallefall i små porsjoner. Kaken er uten hvetemel, og bakes i vannbad i ovnen.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

8  porsjoner
  • 5 stk. egg
  • 200 g sukker
  • 1,25 dl vann
  • 350 g mørk sjokolade, 70% kakao i biter
  • 225 g usaltet smør i terninger

Til kakeformen:

  • 1 ss smør
  • 2 ss sukker

Til pynt:

  • 2 ss melis
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Sukkerbrød 3 a

Sukkerbrød 3a_tips

 

 

Bruk romtempererte egg, de har en bedre piskeevne og gir en mer luftig eggedosis. Når er eggedosisen stiv nok? Skriv «Ole» med vispen, klarer du se hele navnet før eggedosisen flyter ut er den ferdig.

Server gjerne crème fraîche, friske bær og en god kopp kaffe til. 

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Til deg som elsker sjokoladekake

 

Kommentarer

  • Heidi Pedersen

    Kan man bruke melkefri margarin for å få en laktosefri variant?

    • Cecilie Maske

      Hei, Heidi! Ja, det kan du! Lykke til, hilsen Cecilie, Matprat

  • Karina Jørgensen

    Stemmer det at det skal være en form på 20 cm?. Det er veldig lite.

    • Cecilie Maske

      Hei, Karina! Du kan godt bruke en litt større form (22 cm), men da blir ikke kaken like høy. Kaken hever ikke under steking. Hilsen Cecilie, Matprat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13858, server:MP-PRD-WEB15 19.04.2025 21:55:28 handleliste stengt