Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Nigiri med laks

Nigiri med laks

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g laksefilet uten skinn og bein

Sushiris:

  • 1 dl riseddik
  • 4 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 500 g sushiris
  • 750 g vann

Til servering:

  • 1 dl soyasaus
  • 100 g syltet ingefær
  • 4 ts wasabi
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 349 kcal
Fett 11 g
Protein 17 g
Karbohydrater 44 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nigiri sushi er en oval risbit, toppet med tynnskåret fisk. Norsk laks er en favoritt til sushi verden over, og smaker fantastisk! Server gjerne med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g laksefilet uten skinn og bein

Sushiris:

  • 1 dl riseddik
  • 4 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 500 g sushiris
  • 750 g vann

Til servering:

  • 1 dl soyasaus
  • 100 g syltet ingefær
  • 4 ts wasabi
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 349 kcal
Fett 11 g
Protein 17 g
Karbohydrater 44 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Regel for blandingsforhold: 3 deler vann til 2 deler ris. Bruker du f.eks. 500 g tørr ris, skal du bruke 750 g vann. Skal du bruke 1 kg tørr ris, skal du bruke 1,5 liter vann. 

Når man lager nigiri sushi, bør den ideelle vekten for risbiten (kalt "shari") være rundt 20-25 gram. Under Edo-perioden var imidlertid nigiri sushi omtrent tre ganger så stor som moderne sushi.

Sjekk også ut flambert laks nigiri eller noen av de andre oppskriftene vi har på hjemmelaget sushi!

Lyst til å bli sushi-ekspert før neste sosiale sammenkomst? Vi har laget en sushi ordbok, med de mest kjente begrepene i sushi-universet!

Nigiri med laks

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB13 21.11.2024 20:52:10