Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Nigiri med tunfisk

Nigiri med tunfisk

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g fersk tunfisk

Sushiris:

  • 1 dl riseddik
  • 4 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 500 g sushiris
  • 750 g vann

Til servering:

  • 1 dl soyasaus
  • 100 g syltet ingefær
  • 4 ts wasabi
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 271 kcal
Fett 1 g
Protein 19 g
Karbohydrater 44 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Nigiri med tunfisk er en klassiker på sushimenyen! Det er tynnskåret tunfiskfilet på toppen av en oval bit sushiris. Server med soyasaus, wasabi og syltet ingefær.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g fersk tunfisk

Sushiris:

  • 1 dl riseddik
  • 4 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 500 g sushiris
  • 750 g vann

Til servering:

  • 1 dl soyasaus
  • 100 g syltet ingefær
  • 4 ts wasabi
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 271 kcal
Fett 1 g
Protein 19 g
Karbohydrater 44 g

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Regel for blandingsforhold: 3 deler vann til 2 deler ris. Bruker du f.eks. 500 g tørr ris, skal du bruke 750 g vann. Skal du bruke 1 kg tørr ris, skal du bruke 1,5 liter vann. 

Når man lager nigiri sushi, bør den ideelle vekten for risbiten (kalt "shari") være rundt 20-25 gram. Under Edo-perioden var imidlertid nigiri sushi omtrent tre ganger så stor som moderne sushi.

Nigiri sushi kan lages med ulike typer fisk. Prøv nigiri med laks, eller flambert laks nigiri.

Lyst til å bli sushi-ekspert før neste sosiale sammenkomst? Vi har laget en sushi ordbok, med de mest kjente begrepene i sushi-universet!

Nigiri med tunfisk

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    version:11.21.1.12177, server:MP-PRD-WEB12 21.11.2024 20:32:52