Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Mandelbunn med krem og bær

Nøttebunn - Mandelbunn

Ingredienser

16  porsjoner
  • 150 g hasselnøtter eller mandler
  • 150 g melis
  • 4 stk. eggehvite
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (1)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Av en nøttebunn, også kalt makronbunn, kan du lage suksessterte, daimiskake eller en enkel nøttekake med krem og bær. Makronbunn er dessuten obligatorisk i den bergenske festkaken Hvit dame.

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

16  porsjoner
  • 150 g hasselnøtter eller mandler
  • 150 g melis
  • 4 stk. eggehvite
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av
Når bunnen er avkjølt er det enklere å få den ut av formen. Hvelv den på et fat og trekk av bakepapiret. Om du vil servere bunnen med den stekte siden opp, kan du hvelve den én gang til. Bruk bunnen av kakeformen og la bunnen deretter gli over på fatet igjen. Av en nøttebunn kan du lage suksessterte eller du kan lage en enkel kake av den ved å pynte med krem og bær.

Vurder oppskriften

Podcast-episode: Sommerdessert på kort varsel

 

Kommentarer

  • Oddbjørg Lunde

    Jeg lager denne bunnen ofte,enkel og god. Hjemme hos meg faller det godt i smak med pisket krem med smeltet kokesjokolade, jeg bruker en blanding av lys og mørk,og bananbiter iblandet sjokoladekremen. Er ikke såglad i å pynte så det blir ofte raspet sjokolade på. Dynker bunnen litt med kaffe. Nam,nam

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13485, server:MP-PRD-WEB11 14.03.2025 00:24:46 handleliste stengt