Hopp til hovedinnhold
matprat logo
RUNA KVENSET NYRETAPP MED SAUS

Nyretapp med brent kål og asiatisk saus

Ingredienser

4  porsjoner
  • 600 g nyretapp
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss smør
  • 0,5 stk. vårløk , det grønne
  • 0,25 boks karse

Syltet neperose

  • 2 stk. nepe
  • 2 ts salt
  • 2 dl vann
  • 2 ss hvitvinseddik

Spisskålsalat:

  • 1 stk. spisskål
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 stk. portobellosopp
  • 2 ss smør
  • 2 stk. vårløk

Asiatisk saus

  • 1 dl vann
  • 1 dl soyasaus
  • 0,5 dl østerssaus (oyster sauce)
  • 20 g frisk ingefær
  • 1 stk. rød chili
  • 3 båter hvitløk
  • 1 stk. portobellosopp
  • 1 ss smør
  • 50 g rabarbra
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 501 kcal
Fett 31 g
Protein 38 g
Karbohydrater 15 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Nyretapp er et av de kjøttstykkene som slakteren helst vil ha for seg selv, fordi det er så mørt og smakfullt. Derfor kales det også slakterbiff. I denne oppskriften serveres nyretapp stekt til perfeksjon med brent kål, neperose og en nydelig asiatisk saus med frisk rabarbra. Denne retten er laget av Runa Kvendseth, kandidat til tittelen Årets Kokk 2023.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

4  porsjoner
  • 600 g nyretapp
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss smør
  • 0,5 stk. vårløk , det grønne
  • 0,25 boks karse

Syltet neperose

  • 2 stk. nepe
  • 2 ts salt
  • 2 dl vann
  • 2 ss hvitvinseddik

Spisskålsalat:

  • 1 stk. spisskål
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 stk. portobellosopp
  • 2 ss smør
  • 2 stk. vårløk

Asiatisk saus

  • 1 dl vann
  • 1 dl soyasaus
  • 0,5 dl østerssaus (oyster sauce)
  • 20 g frisk ingefær
  • 1 stk. rød chili
  • 3 båter hvitløk
  • 1 stk. portobellosopp
  • 1 ss smør
  • 50 g rabarbra
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 501 kcal
Fett 31 g
Protein 38 g
Karbohydrater 15 g

Slik gjør du

Matprat er stolt sponsor av Bocuse d´Or Norge. Fem kokker deltar i prestisjekonkurransen Årets Kokk. Kandidaten som vinner der, blir Norges kandidat til Bocuse d´Or Europa. Herfra kan veien gå videre til verdensmesterskapet i kokkekunst i Lyon året etter.

trinn du kan merke av

RUNA KVENSET NYRETAPP MED SAUS

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB12 11.12.2024 15:44:41