Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
RUNA KVENSET NYRETAPP MED SAUS

Nyretapp med brent kål og asiatisk saus

Ingredienser

4  porsjoner
  • 600 g nyretapp
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss smør
  • 0,5 stk. vårløk , det grønne
  • 0,25 boks karse

Syltet neperose

  • 2 stk. nepe
  • 2 ts salt
  • 2 dl vann
  • 2 ss hvitvinseddik

Spisskålsalat:

  • 1 stk. spisskål
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 stk. portobellosopp
  • 2 ss smør
  • 2 stk. vårløk

Asiatisk saus

  • 1 dl vann
  • 1 dl soyasaus
  • 0,5 dl østerssaus (oyster sauce)
  • 20 g frisk ingefær
  • 1 stk. rød chili
  • 3 båter hvitløk
  • 1 stk. portobellosopp
  • 1 ss smør
  • 50 g rabarbra
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Nyretapp er et av de kjøttstykkene som slakteren helst vil ha for seg selv, fordi det er så mørt og smakfullt. Derfor kales det også slakterbiff. I denne oppskriften serveres nyretapp stekt til perfeksjon med brent kål, neperose og en nydelig asiatisk saus med frisk rabarbra. Denne retten er laget av Runa Kvendseth, kandidat til tittelen Årets Kokk 2023.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

4  porsjoner
  • 600 g nyretapp
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss smør
  • 0,5 stk. vårløk , det grønne
  • 0,25 boks karse

Syltet neperose

  • 2 stk. nepe
  • 2 ts salt
  • 2 dl vann
  • 2 ss hvitvinseddik

Spisskålsalat:

  • 1 stk. spisskål
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 stk. portobellosopp
  • 2 ss smør
  • 2 stk. vårløk

Asiatisk saus

  • 1 dl vann
  • 1 dl soyasaus
  • 0,5 dl østerssaus (oyster sauce)
  • 20 g frisk ingefær
  • 1 stk. rød chili
  • 3 båter hvitløk
  • 1 stk. portobellosopp
  • 1 ss smør
  • 50 g rabarbra

Slik gjør du

Matprat er stolt sponsor av Bocuse d´Or Norge. Fem kokker deltar i prestisjekonkurransen Årets Kokk. Kandidaten som vinner der, blir Norges kandidat til Bocuse d´Or Europa. Herfra kan veien gå videre til verdensmesterskapet i kokkekunst i Lyon året etter.

trinn du kan merke av

RUNA KVENSET NYRETAPP MED SAUS

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    Kommentarfeltet er stengt i sommerferien! Vi åpner igjen 5. august. GOD SOMMER!

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.10494, server:MP-PRD-WEB15 27.07.2024 18:42:10