Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Nyretapp med honningglaserte rotgrønnsaker

Nyretapp med honningglaserte rotgrønnsaker

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g nyretapp
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss smør

Rødvinsaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 2,5 dl rødvin
  • 2,5 dl oksekraft
  • 50 g usaltet smør til montering

Hasselbackpotet:

  • 8 stk. potet
  • 3 ss smeltet smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Honningglaserte rotgrønnsaker:

  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 2 stk. persillerot
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss smør
  • 3 stilker frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 ss honning

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Saftig og mør nyretapp, kanskje bedre kjent som butcher's cut eller hangersteak, sammen med honningglaserte rotgrønnsaker og hasselbackpoteter. Topp med en fyldig og god rødvinssaus - en perfekt helgemiddag!

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g nyretapp
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss smør

Rødvinsaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 2,5 dl rødvin
  • 2,5 dl oksekraft
  • 50 g usaltet smør til montering

Hasselbackpotet:

  • 8 stk. potet
  • 3 ss smeltet smør
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Honningglaserte rotgrønnsaker:

  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. rødløk
  • 0,5 stk. sellerirot
  • 2 stk. persillerot
  • 2 ss nøytral olje
  • 1 ss smør
  • 3 stilker frisk timian
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 3 ss honning

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Legg et par grillspyd eller spisepinner på hver side. Skjær ned mot pinnene, og de vil stoppe kniven slik at du ikke skjærer helt gjennom.

Bruk gjerne et kjernetemperaturmåler når du steker. Nyretapp bør nemlig ikke stekes for lenge, for å unngå at den blir seig. Stek heller på høy varme, og ta den av varmen når den har en kjernetemperatur på 45-50°C. Temperaturen vil stige noen grader etter at den er tatt av varmen. 

På utkikk etter flere oppskrifter med nyretapp? Sjekk ut nyretapp med chimichurri eller nyretapp med romescosaus.

Nyretapp med honningglaserte rotgrønnsaker

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12320, server:MP-PRD-WEB12 11.12.2024 10:28:46