Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Nyretapp

Nyretapp med syrlige grønnsaker og emulsjonssaus

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g nyretapp
  • 0,5 ss salt
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss smør

Grønnsaker:

  • 0,5 stk. brokkoli
  • 150 g stjerneløk (delikatesseløk)
  • 8 stk. frisk grønn asparges
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvitvinseddik

Emulsjonssaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1,5 dl hvitvinseddik
  • 1 dl kremfløte
  • 3 stk. eggeplomme
  • 200 g smør
  • saft av 0,25 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 857 kcal
Fett 76 g
Protein 34 g
Karbohydrater 8 g

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Nyretapp er en spennende stykningsdel som kokkene elsker. I konkurransen Årets Kokk 2023, er nyretapp en av råvarene kokkene skal benytte. Her er nyretappen servert med syrlige grønnsaker og en nydelig saus. Denne retten er laget av Håkon Werkland, kandidat til tittelen Årets Kokk.

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

porsjoner
  • 500 g nyretapp
  • 0,5 ss salt
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss smør

Grønnsaker:

  • 0,5 stk. brokkoli
  • 150 g stjerneløk (delikatesseløk)
  • 8 stk. frisk grønn asparges
  • 2 ss smør
  • 2 ss hvitvinseddik

Emulsjonssaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1,5 dl hvitvinseddik
  • 1 dl kremfløte
  • 3 stk. eggeplomme
  • 200 g smør
  • saft av 0,25 stk. sitron
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

per porsjon
Navn på næringsstoffet antall
Energi 857 kcal
Fett 76 g
Protein 34 g
Karbohydrater 8 g

Slik gjør du

Matprat er stolt sponsor av Bocuse d´Or Norge. Fem kokker deltar i prestisjekonkurransen Årets Kokk. Kandidaten som vinner der, blir Norges kandidat til Bocuse d´Or Europa. Herfra kan veien gå videre til verdensmesterskapet i kokkekunst i Lyon året etter.

trinn du kan merke av

Nyretapp

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

Podcast-episode: Årets kokk briljerer med høyrygg

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.12510, server:MP-PRD-WEB12 21.12.2024 16:08:40