Brødsmulesti
Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.
Vinay Tangen, kjøkkenskjef på restaurant Feinschmecker i Oslo, deler sin families tradisjonelle kalkunoppskrift med oss! Dette er en av de fantastiske julematoppskriftene som er laget av norske toppkokker i anledning MatPrats 20 årsjubileum.
Kalkun:
Kalkunen kan stekes i god tid før gjestene kommer og lunes i ovnen på 180 °C i 10-15 minutter før servering.
Rødkål:
Ertepuré:
Ertepuréen blir finest i fargen om den lages rett før servering.
Bakt blomkål:
Blomkålen kan tilberedes dagen før og varmes opp før servering, men er også fin å steke ved siden av kalkunen den siste timen av steketiden.
Rosenkål:
Rosenkålen kan forberedes fram til punkt 3 i god tid før servering.
Saus:
Sausen kan forberedes i god tid og gjøres ferdig mens kalkunen hviler.
Slik skjærer du opp en helstekt kalkun
Her kan du se Vinay lage familiens julekalkun på Matkanalen og her finner du de andre toppkokkene sine oppskrifter.
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.