Brødsmulesti
Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.
Purreløk fortjener å komme høyere på listen over grønnsaker vi bør spise mer av. Når den blir stekt, utvikler purren masse smak og sødme. Her har den fått selskap av blant annet timian og fløte i ovnen.
Server ostegratinert purre som tilbehør til stekt kjøtt eller spekemat.
Ostegratinert purre kan også serveres som selvstendig rett for 2-3 personer, gjerne med en salat ved siden av.
Ønsker du å gjøre retten vegansk, kan du erstatte ost og kremfløte med plantebaserte alternativer. Dryss gjerne over en skje næringsgjær for parmesan-lignende smak.
Ingen har kommentert enda. Bli den første!
For å skrive en kommentar må du være logget inn.