Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Ostesufflé

Ostesufflé

Ingredienser

4  porsjoner
  • 3 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 5 stk. egg
  • 200 g jarlsberg
  • 1 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (8)
Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Det er en gyllen regel at det er gjestene som må vente på suffleen og ikke omvendt. Ostesufflé er enkelt, tøft, deilig retro og utrolig godt! Ferskt brød og en enkel, grønn salat er alt du trenger ved siden av. Bon Appetit!

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ingredienser

4  porsjoner
  • 3 ss smør
  • 4 ss hvetemel
  • 3 dl melk
  • 5 stk. egg
  • 200 g jarlsberg
  • 1 ts salt
Næringsinnhold

Oppskriften er automatisk næringsberegnet per porsjon. I tilfeller hvor vi har oppgitt én porsjon for eksempelvis en brøddeig eller en gjærdeig til som skal brukes til alt fra kringle til boller, så må du dele tallene på antall enheter som blir spist for å få næringsinnhold per brødskive, bolle eller kringlebit. Tallene er et anslag basert på offentlig tilgjengelig informasjon om næringsinnhold i ulike matvarer. Næringsinnholdet viser til ingrediensene i oppskriften, og er ikke beregnet ut fra ferdig rett.

Slik gjør du

trinn du kan merke av

Ostesufflé er en utmerket måte å bli kvitt osterester på - all slags hvit ost kan brukes i suffléen. 

Om du steker ostesuffleen i porsjonsformer, reduseres steketiden med 20-25 minutter.

Ostesufflé

Vurder oppskriften

 

Kommentarer

  • Merethe Olsen

    Hei. Jeg sliter med at den blir bløt inni, litt rennende nå. Skjedde ikke før. Hva gjør jeg feil? Ser her at på denne oppskriften er det 200 gr ost. Men på min gamle er det 300 gr ost.

    • Marta Ravnsborg

      Hei, Merethe! Det kan høres ut som at suffléen ikke er helt gjennomstekt? Oppskriften er beregnet til form på ca. 20-25 cm i diameter og ca. 12-14 cm høy. Bruker du en smalere og høyere form bør du beregne lenger steketid. Hilsen Marta, MatPrat

  • Maja Christensen

    Er det mulig å lage en større porsjon av sufflé-røra for å så lagre den i kjøleskapet til dagen etter? Hilsen student :P evt. andre forslag til hvordan man kan lagre denne rette til dagen etterpå?

    • Cecilie Maske

      Hei, Maja! Jeg er redd det ikke vil bli så vellykket. Stivpisket eggehvite vil falle sammen og miste luftigheten sin om den blir stående for lenge. Du kan selvfølgelig prøve, men jeg tror resultatet vil bli mer som en omelett.. Dette er nok en av de rettene som er aller best når den blir servert rett fra ovnen. Om du får rester kan de varmes i stekepanne eller ovn. Resultatet blir helt ok, men ikke like bra som når den er nylaget. Om du kamuflerer den under en frisk salat blir det allikevel et måltid du fint kan servere minst én god venn! lykke til! Hilsen Cecilie, MatPrat

For å skrive en kommentar må du være logget inn.

Flere yummy ideer til deg!

Andre ting du kanskje synes er interessant

version:11.21.1.13065, server:MP-PRD-WEB13 17.02.2025 23:09:14 handleliste stengt